Zoopet
Vision 180 LED - ett akvarium på www.zoopet.com

Vision 180 LED
(Sällskapsakvarium (mixakvarium))

av: admin - (2021-02-26)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: Juwel
Bredd: 30 cm
Höjd: 128 cm
Längd: 92 cm
Antal liter: 180 liter

BESKRIVNING

Startade med ett annat mindre akvarium 2008 på ca 90L. Det hade jag kvar tills i sommar när fyllde 50 och fick detta kar i present. Då flyttade jag över allt till denna vackra möbel. Det tog en hel dag och balansen i vattnet blev ju naturligtvis förstörd, men jag försökte spara både skit i gruset för att ha lite bottengödning och jag sänkte ner det lilla innerfiltret som fick gå samtidigt med det nya första veckorna. Jag hade inget uppstartmedel och det var inte så bra för nu efter några veckor har jag brottats med cyano och blågröna alger. Ingen stor blomning men dock obalans. Jag har aldrig använt vattentester utan har försökt lära mig utifrån hur fiskarna och växterna ser ut. Det är både väldigt roligt och väldigt svårt att sköta om det. Ett virrvarr av kemiska processer. Har plöjt igenom x antal trådar här i forumet och lärt mig massor. Allt är på hobbynivå. För mig är det rogivande att både pyssla med det och att sitta och titta på. Behövs ingen tv. Lägger upp lite om det nu å då på mitt instagramkonto @mainecarlhed

INREDNING

Engelsk sjösten (tror jag) Mangroverötter Plastväxter Stor plastrot (beige) Ihålig konstgjord rot (grå) Skiffersten (som jag tagit från min tomt, kokat och rengjort) den ligger på en kolsten och en vanlig flat sten som jag hämtat ute (som jag också rengjort innan jag la ner i akvariet). Kokosnötskal (köpt på nån akvariebutik här i Västerbotten) Terra cotta detaljer Sjunken bil Snäckor och andra fina små stenar.

TEKNIK

LIGHT SYSTEM 19W LED Day 742 mm + 19W LED nature 742 mm, 9000K och 6500K FILTER SYSTEM Bioflow M: eccoflow 600 7W (600 l/h + AquaHeat 200) Båda systemen ingick i paketet. Köpte till bänk i ljust trä som matchar våra övriga möbler i vardagsrummet ?


FISKAR

VÄXTER

ÖVRIGA DJUR


test3333


Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Inga kommentarer


Zoopet i stolt samarbete med
Akvariehelg